Hoe is het met? Kris Tuinier

Hoe is het met

Deze keer in “hoe is het met?” het verhaal van Kris Tuinier. Kris is in 2003 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool, waar hij onderdeel was van de eerste lichting SGM afgestudeerden. Hieronder een uitgebreid verslag van zijn passie voor sport, studententijd en zijn huidige werk als teamleider van de opleiding Sport, Gezondheid en Management.

Kris Tuinier wist na het behalen van zijn VWO diploma een  ding zeker: ik wil aan het werk  in de sport! Kris wou dit graag omdat sport zijn lust en zijn leven is. Toen en vandaag de dag nog steeds. Kris voetbalt en tennist met grote regelmaat en afhankelijk van het seizoen komt daar hardlopen, fietsen en skiën bij. Daarnaast is hij vaak te vinden bij FC Groningen en af en toe bij Donar en Lycurgus.

Studententijd
Kris TuinierIn 2003 haalde Kris zijn SGM diploma als onderdeel van de eerste lichting SGM afgestudeerden in Nederland. Hij is in 2001 ingestroomd, daarvoor had hij de ALO gedaan en kon daardoor versneld zijn SGM diploma halen. Kris heeft zijn stages gedaan bij het Huis voor de Sport, Outdoor International en uiteindelijk bij de ALO. Via die laatste stage kreeg hij een functie bij het Instituut voor Sportstudies  als onder andere organisator van de Hanze Experience voor aankomende studenten en zo rolde Kris het onderwijs in.

Na zijn studie kon hij dus gelijk aan het werk bij de ALO, waarna hij vrij snel ook taken kreeg in het sportmanagementteam.  Al met al heeft Kris een jaar of zes les gegeven in sportmanagement vakken. Toen Harold Hofenk zijn taak als teamleider sportmanagement beëindigde  kreeg Kris de kans hem op te volgen

Huidige functie
Het Instituut voor Sportstudies bestaat uit de Bachelor Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) en de Associate Degree (AD) en Bachelor Sport, Gezondheid en Management. Voor de laatste twee opleidingen, AD en Bachelor SGM, is Kris eindverantwoordelijke in zijn functie als manager onderwijs en onderzoek. Onlangs is de opleiding gevisiteerd en als goed beoordeeld, met daarnaast een bijzonder kwaliteitskenmerk ondernemen voor de minor Sport Business Innovation. De opleiding SGM focust zich op de volgende strategische thema’s van de Hanzehogeschool: Healthy Ageing, Ondernemerschap en Excellentie.

Onlangs is de opleiding gevisiteerd en als goed beoordeeld

Studenten worden opgeleid voor een baan in bijvoorbeeld de sportbeleidssector, als leefstijladviseur of als ondernemer. Naast onderwijs speelt onderzoek een belangrijke rol. Op dit moment  volgen acht docenten van de opleiding SGM een promotietraject over onderwerpen als: de impact van sportevents,  belasting en belastbaarheid van de topsporter, ondernemerschap in de sport, beweegvriendelijke omgeving  en leiderschap in de sport.

Afwisselende baan
In algemene zin ligt de focus in Kris zijn werk op het professionaliseren van de sportsector met bijzondere aandacht voor opleiden en leidinggeven aan teams met professionals. Een (hopelijk) gezonde balans tussen proces en resultaatgerichtheid kenmerkt mijn werk als manager. Daarnaast vind Kris het van belang om zichzelf verder te ontwikkelen en heeft hij bijvoorbeeld de opleiding Sport Business en een MBA strategisch management & consultancy gevolgd.

Vanuit zijn werk zit Kris in een aantal internationale,  landelijke en regionale commissies op het gebied van sport en onderwijs, zoals Sportplein Groningen, Visitatiecommissie FC Groningen,  Adviescommissie voor de Sport Groningen, European Network of Sport Sciene Education and Employment (ENSSEE)  etc.  Daarnaast is hij een dagdeel in de week betrokken bij de Jeugdopleiding van FC Groningen.

Een gezonde balans tussen proces- en resultaatgerichtheid kenmerkt mijn werk als manager

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *