Winterschool 2016

Van de schoolbanken naar de sneeuw. De Oostenrijkse sneeuw werd omgetoverd tot een collegezaal. Zondagochtend 17 januari vertrokken de derdejaars SGM studenten, coaches en ski/snowboard instructeurs om 06:00 richting Axamer Lizum. Ondanks de bijna 5 uur vertraging, zat de sfeer er al meteen goed in. De file werd door de studenten dan ook gezien als een uitstekende kans om hun sneeuwbalgevecht competenties te ontwikkelen. Onder leiding van admiraal Gerrie (buschauffeur) trok bus 3 de overwinning naar zich toe. Ook op de hitjes die door de bus galmden, werd uit volle borst meegezongen.

Eenmaal aangekomen bleek het fantastisch weer om pistes te “attackieren”, aldus instructeur Dylan. De ervaren wintersporters vertrokken dan ook al snel omhoog voor het skiën/ boarden engroupe. Terwijl de nieuwelingen de eerste meters onder begeleiding van de instructeurs maakten. Ook dit jaar waren de lessen, verzorgd door onze eigen gediplomeerde studenten, van zeer hoge kwaliteit.

Natuurlijk werd er ook de nodige aandacht besteedt aan de professionele ontwikkeling van de talenten. Winterschool is immers geen vakantie. Workshops gericht op de vier uitstroomprofielen, Outdoor & adventure, bildung en afstuderen, zeer inspirerende gastcolleges van oud SGM studenten, Rogier Ybema (Discovering-adventure) en Boris Textor (berggids) en studenten die hun eigen verhaal deden, zorgden samen voor een leuk en zeer educatief karakter.
In de avonden werd tevens bewezen dat de beste feestjes spontaan ontstaan en dat “Laat de zon in je hart” van Rene Schuurmans de hele week in je hoofd kan blijven zitten.

Op een gebroken sleutelbeen, een pijnlijke schouder en knie na, viel het blessureleed gelukkig mee dit jaar. Wederom heeft de Winterschool in Axamer lizum bewezen een zeer goede aanvulling op het curriculum te zijn. Meer verhalen uit Axamer Lizum op winterschool.hanze.nl

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *