Lezingenreeks 2016: Kracht van aangepaste sport

Wat zijn de mogelijkheden om topsport te bedrijven vanuit een rolstoel? Wat betekent sport voor jongeren met een gedragsstoornis? Hoe is het om te sporten als je doof of blind bent? Dit is een greep uit de onderwerpen van de nieuwe lezingenreeks Kracht van Sport 2016.

Na ‘Kracht van Sport’ (2013), ‘Kracht van Sport: over de grens’ (2014) en ‘Kracht van Sport: de verbinding!’ (2015) is er dit voorjaar de lezingenreeks ‘Kracht van Aangepaste Sport’. De lezingen vinden plaats op woensdagavond, inloop vanaf 18.30 uur, aanvang 19.00 uur, afsluitend is er een borrel (vanaf 20.30 uur). Locatie is de Hogeschool van Amsterdam (Faculteit Bewegen, Sport en Voeding), Dr. Meurerlaan 8 in Amsterdam. Bijwonen van de lezingen is kosteloos, maar aanmelden is wel vereist.
Geïnteresseerd?
Wilt u zich aanmelden voor (een van) deze lezingen? Dat kan via deze link. Ben je student en wil je deelnemen aan het onderwijstraject (en eventueel de reis naar de Paralympische Spelen), maak dit dan kenbaar door de vinkjes onderaan het aanmeldformulier.

kracht-van-sport

Data en onderwerpen

16 maart (18:30-20:30) – Niet-aangeboren hersenletsel
Sprekers: Maaike Hibma (Ambulant begeleider bij Professionals in NAH), Edwin van der Sar Foundation (realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel) en Shanne Ebbeling (23 jaar, niet-aangeboren hersenletsel).

6 april (18:30-20:30) – Gedragsstoornissen
Sprekers: Remo Mombarg (lector bewegingsonderwijs en motorisch leren aan de Hanzehogeschool Groningen, onderzocht kinderen met gedragsproblemen en sport)  en Arjan Pruim (docent binnen de context speciaal onderwijs aan de ALO, Hanzehogeschool Groningen).

20 april (18:30-20:30) – Lichamelijke beperking
Sprekers: André Cats (prestatiemanager Paralympische sporten en Chef de Mission Paralympische Spelen) en Gertjan van der Linden (bondscoach Nederlandse Basketball Bond en Basketball Experience NL).

18 mei (18:30-20:30) – Verstandelijke beperking
Sprekers: Erik de Winter (adjunct-directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) en Lize Weerdenburg (Special Olympics shorttrackster en National en Global Messenger).

8 juni (18:30-20:30) – Auditieve en visuele beperking
Sprekers: Henk van Aller (secretaris generaal International Blind Sports Federation), Frouke van Winsum (voorzitter Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en oud-profzaalvoetbalster).

Elke lezing zal voorgezeten en begeleid worden door Marc de Hond. Daarnaast vindt op 11 april (15:00-18:00 uur) op de Haagse Hogeschool een symposium plaats met als titel ‘Paralympische Road to Rio’.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *