De CoP’s hebben weer afgetrapt


Het tweede jaar dat wij werken met Communities of Practice is in inmiddels gestart. Net als vorig jaar zijn de CoP’s begonnen met een intensive week waarin zij elkaar beter hebben leren kennen, afspraken gemaakt hebben over de manier van werken binnen de CoP en hebben zij zichzelf als CoP gepresenteerd tijdens een inspirerende bazaar.

Het idee is dat studenten niet alleen leren van hun stage, maar dat zij dit ook combineren met leren van elkaar (communities) en participeren in verschillende netwerken. De snel veranderende en complexe sportwereld vraagt namelijk om een professional die in het hier en nu kundig is, maar die ook een onderzoekende kenniswerker is die zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden of die zelf veranderingen in gang kan zetten.

De start is in ieder geval goed. Naast inhoudelijke sessies hebben de studenten binnen de CoP’s elkaar ook beter leren kennen door een aantal ‘experiences’, zie de video boven dit artikel. Tijdens de bazaar waren er mini-events, restaurant, games, lipdub, photoboots en nog vele andere creatieve manieren om de identiteit van de eigen CoP beeldend te maken. De komende maanden hopen wij weer veel interessante en inhoudelijke bijdragen te ontvangen vanuit deze groepen.

Bazaar1 Bazaar2

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *