Nieuwe Honoursstudenten ontmoeten Gerard Kemkers

Op 30 januari 2016 vond de kennismaking van de nieuwe eerstejaars honours studenten plaats tijdens de traditionele community day. Tijdens het eerste semester van dit collegejaar zijn de meest opvallende, best presterende en authenthiekste studenten binnen de opleiding uitgenodigd om deel te nemen aan dit excellentie traject. Deze groep eerstejaarsstudenten maakten kennis met het Honours Talent Programme, elkaar en hoet kan het ook anders, het thema… hoe kan het ook anders, talentontwikkeling.

Het leuke interactieve programma bood de studenten de mogelijkheid om de verschillende aspecten van talentontwikkeling te ervaren maar vooral elkaar en de ouderjaars (alumni) te leren kennen. Uiteraard kon een sportieve activiteit niet ontbreken. Ondanks dat er in beide teams flink “gemold” werd, werd er hard gestreden voor de overwinning in de samenwerkingsproeven.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel de afsluiting; een collegetour met ‘Mister Talentontwikkeling’ himself, Gerard Kemkers. De voormalig coach van twee van onze grootste nationale sporthelden (Sven Kramer en Ireen Wüst) gaf de studenten een uniek kijkje in zijn leven en ervaringen. Op alle vragen werd heel eerlijk  ingegaan.

Communityday honours

“Een coach dient vooral ookop de 95% die ontzettend goed gaan te focussen, zeker in de aanloop naar de wedstrijden”, aldus Kemkers.  Zijn visie op talentonwikkeling is duidelijk en oprecjt. Het is dan ook een kwestie van tijd of ook FC Groningen gaat zijn beleid op dit gebied aanpassen. Met een duidelijke boodschap aan de studenten om dicht bij jezelf te blijven en open te staan voor ontwikkeling sluit hij af.

Kortom, een zeer leuke en inspirerende middag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *