Hoop op een nieuw begin……

Jaarlijks komen er duizenden vluchtelingen ons land binnen…. Maar wat gebeurt er met hen? Waar gaan ze heen? Wat doen ze? En misschien wel het belangrijkste: Hoe pakken ze hun leven weer op in een heel nieuwe en andere samenleving waarin de normen en waarden vaak erg verschillen met wat zij gewend waren? New Dutch connections inspireert en motiveert vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te gaan geloven en andere te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen.

Ik ben Kokulan Selvakumar. 20 Jaar geleden ben ik samen met mijn ouders en zus naar Nederland gevlucht uit Sri Lanka. Als klein jongetje van 5 rende ik al rond in het AZC (asiel zoekers centrum) met een bal in me hand. Mijn passie en liefde voor voetbal was erg groot. Door onze leefomstandigheden en het keer op keer verhuizen naar andere azc en later tijdelijke kraakpanden, maakte het voor mij lastig om mij telkens weer opnieuw aan te sluiten bij een voetbal vereniging om mijn hobby uit te oefenen. Zodoende hebben 13 jaar lang mijn ouders, zus en ik in grote onzekerheid en angst in Nederland gewoond. Al die tijd was het niet zeker of we wel of niet hier in Nederland mochten blijven. Toen ik 15 was kwam eindelijk het bericht waar we zolang op zaten te wachten: We kregen een verblijfsvergunning in Nederland. Dit was een grote opluchting voor mij, want eindelijk kwam er zekerheid in mijn leven. Aantal jaren later realiseerde ik mij pas dat ik in mijn jeugd niet heb kunnen doen waar mijn passie lag, namelijk sport. Iets waar denk ik alle kinderen in Nederland recht op hebben.

Een paar maanden terug werd ik benaderd door een kennis over New Dutch Connections. Na de eerste informatieavond besloot ik mij direct in te zetten als vrijwilliger voor New Dutch Connections. Ik wil graag andere vluchtelingen die naar Nederland komen helpen hun dromen waar te maken, maar het allerbelangrijkste nog om hen thuis te laten voelen in deze maatschappij.

new dutch connections
Jaren geleden toen ik nog in AZC woonde was de scheiding tussen vluchtelingen en de Nederlandse burgers groot, misschien is dat nu nog steeds wel zo. Dutch connections probeert beiden dichter bij elkaar te brengen zodat de vluchtelingen het beste uit henzelf kunnen halen en hierdoor hun steentje kunnen bijdragen aan de Nederlandse maatschappij. Daar sta ik helemaal achter!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *