Fresh Goggles, een concurrent voor de gevestigde merken

De prijs van een kwalitatief goede ski-goggle verbaasde oprichter van Fresh Goggles (Sandro von Haller, 22) ontzettend. Voor kwalitatief goede brillen als ‘Oakley’ en ‘POC’ liggen de prijzen al snel op minimaal 120 euro. Als ski-instructeur ervaarde Sandro dat een goede goggle niet alleen belangrijk is voor het zicht, maar ook voor je uitstraling als instructeur.

Door de jaren heen heb ik heel wat goggles versleten, en vanwege de hoge kosten voor een goede goggle ben ik gaan uitzoeken waarom deze brillen zo duur zijn.

In de basis komt het erop neer dat de consument (te) veel betaald wanneer je kijkt naar de verkoopprijs in relatie tot de productiekosten. Daarom is hij zelf op zoek gegaan naar een producent die kwaliteit kan leveren voor een eerlijke prijs. Na een lange periode van zoeken en oriënteren vond ik een goede producent in China.

Het heeft lang geduurd voor ik uiteindelijk ben begonnen met de productie van het eerste model. Ten eerste was het moeilijk om de juiste producent te vinden en de kwaliteit die ik voor ogen had geleverd te krijgen. Het tweede probleem was een relatief grote investering.

Uiteindelijk heb ik meerdere mensen als klankbord gebruikt waaronder de ondernemerssociëteit van het HIS. Daarnaast heb ik uit mijn eigen kring verschillende ondernemers om advies gevraagd. Iedereen was dermate positief over het idee dat ik besloten heb door te zoeken naar de juiste producent. Toen die eenmaal gevonden was heb ik de knoop doorgehakt en de investering gedaan.
Bij het opzetten van een bedrijf en het op de markt brengen van een product komen veel werkzaamheden kijken. Het is leuk om te zien dat er veel jonge talenten zijn die zich ergens in gespecialiseerd hebben en daardoor veel kunnen betekenen voor Fresh. Zo heeft een student grafisch vormgeving het logo ontworpen, wordt de webshop gebouwd door een jonge, getalenteerde webdesigner, denkt er iemand mee vanuit de marketing-kant, zijn er vertalers voor de teksten van de site en krijg ik fantastische input vanuit het team in de sneeuw.

Onderscheidend

Het merk onderscheidt zich sterk door zijn prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van een Fresh-goggle (59,95-) ligt ver onder de prijs van brillen met vergelijkbare kwaliteit en specificaties (variërend van 110,– tot 220,–). Door de lage prijs ligt een professionele goggle met spiegellens binnen het bereik van veel meer wintersporters. De volgende specificaties maken de goggle comfortabel en kwalitatief erg sterk:

Buitenlens
Full Revo Blauw
Anti Kras
UV 400 protectie

Binnenlens
Licht oranje
100% anti-condens

Draagcomfort
Verstelbare strap
Anti-Slip laag
3 laags schuim
Geschikt voor bril dragers
Past op iedere helm

Extra bijgeleverd
EVA hardcase om je bril veilig op te bergen
Fresh opberghoes

_MG_4956 1 %281%29

Huidige situatie

De Goggle is inmiddels uitgebreid getest door een groep ervaren instructeurs en de finalist van het NK Freeride. Deze groep was zo enthousiast dat ze inmiddels allemaal met een Fresh Goggle skiën/boarden in plaats van de duurdere goggle die ze hadden.

De webshop is inmiddels in een vergevorderd stadium. Er wordt hard aan gewerkt om deze zo snel mogelijk online te krijgen. Tevens zal zodra de webshop online is er actief worden gepromoot via Facebook en Instagram.

Verder zijn de eerste gesprekken met winkels achter de rug en wordt de Goggle positief ontvangen. Een probleem hierbij is wel dat veel winkels/ketens met inkooporganisaties werken waardoor het moeilijk is om daadwerkelijk een voet aan de grond te krijgen.

En misschien is het nog ver weg… maar een Fresh Event in de sneeuw zou geweldig zijn!

Toekomstplannen

Zo snel mogelijk door groeien naar minimaal vijf modellen skibrillen, die niet alleen in Nederland maar ook in andere landen worden verkocht. Belangrijke afzetmarkten voor de nabije toekomst zijn Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.

Inmiddels is Fresh Goggles ook in gesprek met een paar skiërs en boarders om deze te gaan sponsoren en zo een atletenteam op te zetten. Het doel hiervan is om skiërs en boarders hun dromen te kunnen verwezenlijken met ondersteuning van Fresh Goggles. En misschien is het nog ver weg… maar een Fresh Event in de sneeuw zou geweldig zijn!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *