Activity Square Europe (ASE): we gaan weer Europa in

EU

We mogen Europa in! Wederom zijn we als lectoraat succesvol in het binnenhalen van een grote Europese subsidie.

​Natuurlijk gaat het niet om de subsidie, maar vooral om de kennis die we kunnen verzamelen om ieder kind een sportieve opvoeding te gunnen. Het project richt zich vooral op de relatie tussen een school en sport, want voor een kind zijn de twee uren bewegingsonderwijs op school niet genoeg om aan de bewegingsbehoefte te voldoen. Daarom gaan veel kinderen na schooltijd georganiseerd sporten. Helaas lukt dit niet voor alle kinderen. De redenen hiervoor zijn divers. Soms sluit de sportvereniging niet aan bij de behoefte van het kind, soms  is de trainer onvriendelijk  en soms is de afstand te groot.  Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa worstelen ze met deze aansluiting tussen school en sportvereniging.

Voor een kind zijn de twee uren bewegingsonderwijs op school niet genoeg om aan de bewegingsbehoefte te voldoen

Om van elkaar te leren en gebruik te maken van de enorme Europese proeftuin met meer dan 17.000 scholen gaan we op Europees niveau samenwerken. Hierbij is het lectoraat Sportwetenschap verantwoordelijk voor het bepalen en evalueren van de gewenste samenwerking tussen school en sport (benchmark) en voor de studentenwedstrijd om het meest innovatieve idee.  De aankomende drie jaren gaan we hiervoor in elk geval samenwerken met sporthogescholen, sportorganisaties en scholen uit Oostenrijk, Brussel, Duitsland , Polen, Engeland, Zweden en Denemarken.

Partners:
– FIT SPORT AUSTRIA,SPORTUNION AUSTRIA
– COMMITTEE FOR SPORT AND PHYSICAL CULTURE IN AUSTRIA
– GENERAL SPORTS FEDERATION AUSTRIA
– FINNISH SPORTS CONFEDERATION
– SWEDISH SPORTS CONFEDERATION
– SLAGELSE COMMUNITY/MUNICIPALITY ACTIVITY SQUARE EUROPE
– SLOVENIAN SPORT OFFICE
– HUNGARIAN SCHOOL SPORT FEDERATION
– YOUTH SPORT TRUST
– REGIONAL SPORTS CONFEDERATION FOR THE SAARLAND
– FOUNDATION FLAMISH SCHOOL SPORT
– HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES GRONINGEN
– SPIN SPORT INNOVATION

De uitkomsten zullen uiteraard met jullie gedeeld worden!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *