Sportstudies en Donar starten Start Up Assist

In nauwe samenwerking met Donar start het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen als één van de Founding Partners met de Startup Assist Donar.​ Het doel is om elkaars expertise en netwerk te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Het project is een voorbeeld van moderne sportsponsoring: niet alleen steun zoeken voor de begroting van de eigen club, maar ook andersom steun aan anderen bieden waar dat in je mogelijkheden ligt, onder het motto ‘sport verbindt’.

Het noordelijke bedrijfsleven heeft jong talent nodig om te blijven innoveren. Behoud van innovatieve, succesvolle startups is essentieel voor de economische ontwikkeling van onze regio. Maar het ontbreekt ze in de beginfase vaak aan een vruchtbaar netwerk, kennis en middelen. In de praktijk weten startups en gevestigde ondernemers elkaar moeilijk te vinden. De Founding Partners kunnen hierbij helpen, door bijvoorbeeld de inzet van eigen netwerken, delen kennis en samenbrengen van partijen. Naast de Hanzehogeschool Groningen en uiteraard Donar zijn de Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen , GasTerra, Hanzevast, Univé, Bossers & Cnossen, NNZ en Launch Café aangesloten.

Het Instituut voor Sportstudies levert een sportieve bijdrage: onze medewerkster en topjudoka Jennifer Wichers zal vanuit het Instituut uren krijgen om dit project te ondersteunen. Namens de Hanzehogeschool Groningen tekende Paul van der Wijk (College van Bestuur) het samenwerkingsverband.

vlnr: Joost van Keulen -wethouder Gemeente Groningen-, Sibrand Poppema -voorzitter College van Bestuur RUG-,  Marieke Abbink -bestuurslid Donar- en Paul van der Wijk -lid College van Bestuur Hanzehogeschool- op het moment van tekenen​.​

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *