Internationale studenten adviseren wethouder

Internationale studenten van de opleiding Sport Studies (Sport Health & Management) hebben afgelopen woensdag een presentatie gegeven aan wethouder Paul de Rook. Als Junior Consultants hebben zij gewerkt aan verschillende concrete vraagstukken van de Gemeente Groningen. Alle vraagstukken zijn onderzocht vanuit een internationaal perspectief. De studenten hebben het huidige sportbeleid vergeleken, een advies gegeven over de inrichting van de openbare ruimte in de wijk Vinkhuizen en geadviseerd over het stimuleren van positief beweeggedrag.

“Deze studenten volgen een uniek drie-jarig internationaal Bachelor programma. Het instroomniveau van deze studenten is minimaal VWO waardoor zij in drie jaar hun diploma kunnen halen. Er is intensief samengewerkt tussen docenten, studenten en ambtenaren van de gemeente Groningen. Door onderzoek, onderwijs en werkveld op deze wijze te organiseren is de impact die alle partijen willen realiseren vergroot” aldus Sander Claassen, docent Sportstudies.

Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de studenten. Een aantal adviezen zullen wij zeker meenemen in ons toekomstig beleid

Als laatste opdracht hebben de studenten de Wethouder geadviseerd over de wijze waarop de Gemeente Groningen middels co-creatie een impuls kan geven aan de sportinfrastructuur. “Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de studenten. Een aantal adviezen zullen wij zeker meenemen in ons toekomstig beleid” aldus Paul de Rook.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *