Succesvolle start voor Donar Startup Assist

Sport speelt op verschillende wijzen een belangrijke verbindende en inspirerende rol. Daarom startte Donar StartUp Assist in september 2016; een platform waar start ups gebruik maken van het bedrijvennetwerk van basketbalclub Donar, met als belangrijkste doel om ondernemerschap en werk in de regio te stimuleren. Ruim een jaar geleden is het innovatieve concept Donar StartUp Assist gestart. Ben Hattink, promovendus en verbonden als onderzoeker bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, onderzocht het concept en dit blijkt voor alle partijen succesvol. Met name de diversiteit in samenstelling van bedrijven, organisaties en start ups werkt bevorderend. Een van de aandachtspunten is de frequentie en intensiteit van het aantal contactmomenten tussen de start ups en de bedrijven.

Onlangs onderschreven Prins Constantijn (ambassadeur van Startup Delta) en wethouder Joost van Keulen ook het belang van de jonge en innovatieve economie voor de duurzame groei en bloei van Stad en Ommeland. Jong leert van oud, maar net zo goed andersom. Met als extraatje basketbalwedstrijden van hoog niveau in een prachtige ambiance en sfeer waar je relaties met veel plezier mee naar toe neemt.

Hanzehogeschool Groningen en Donar StartUp Assist
De Hanzehogeschool Groningen is een van de partners in het Donar StartUp Assist project (naast gemeente Groningen en Rijksuniversiteit) en profiteert in meerdere opzichten van de samenwerking

  • het levert banen op: een alumnus van de opleiding heeft de rol van operationeel coördinator bij Donar in dit traject;
  • studentondernemers en alumni krijgen kansen in de regio; meerdere startups binnen Donar StartUp Assist zijn studentondernemers of alumni van de Hanzehogeschool Groningen, zoals Jos Vogelzang (studenttrainers.nl), Sandro von Haller (Freshgoggles, maar ook buiten de sport om: Wilco Stollenga (Agrifly) of Olav Sköld (Wallpros) maken gebruik van het platform.
  • versterkt het onderwijs; leerpunten uit het onderzoek hebben tijdens het traject een plek gekregen in het curriculum van de opleiding Sportkunde. Niet voor niets ontving de minor Sport Business Innovation van het Instituut voor Sportstudies het ‘bijzonder kenmerk ondernemen’ van de NVAO.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *