Een hockeyschool oprichten in Ecuador

Vandaag keek ik voor de zoveelste keer vanaf het dakterras naar het uitzicht van het uitgestrekte Quito en realiseerde ik me opeens: vandaag ben ik hier alweer zeven (!) weken. Ze zeggen dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt: in Ecuador vliegt de tijd met de snelheid van een raket. Ik wil jullie graag meenemen in mijn avontuur en vertellen wat ik hier doe, meemaak, en hoe ik hierbij ben gekomen (en misschien kan ik jullie wel inspireren hierheen te komen)!

Ik heb altijd de droom gehad om ver weg te gaan voor mijn studie. Toen ik in het derde jaar een minor moest kiezen besefte ik dat dit wel eens de uitgelezen kans kon zijn. Via “Kies op Maat” vond ik de minor “Sport, Therapy for Empowerment”. Zij bieden overal ter wereld stageplekken aan. Zo ben ik terecht gekomen bij Local Dreamers. Local Dreamers is een stichting die gevestigd is in Quito, hoofdstad van Ecuador, een land in Zuid-Amerika dat onder Colombia en boven Peru ligt. Quito is een verdeelde stad: plat gezegd is het noorden rijk en het zuiden arm. Local Dreamers richt zich op de bevolking van het zuiden. Voor hen worden Engelse lessen, zwemlessen en voetbaltrainingen aangeboden. Deze lessen worden verzorgd door de vrijwilligers en stagiaires die hier komen.

Omdat ik hier vier maanden ben leek het mij een mooie uitdaging om een “eigen” project op te zetten: ik wilde een hockeyschool oprichten. In Nederland heb ik een oproep gedaan voor oude hockeyspullen en vanuit heel het land kreeg ik donaties. Deze spullen heb ik meegenomen. Ik heb een locatie en een doelgroep gevonden en nu sta elke week twee keer training te geven aan enthousiaste en ontzettend getalenteerde kinderen. De kinderen in Ecuador zijn geweldig. Ze zijn speels, lief en knuffelen maar wat graag. Hier doe ik het dan ook echt voor: ondanks dat veel kinderen hier niet de meest ideale leefsituatie hebben geven ze zoveel liefde en vreugd, het gevoel wat je daarvan krijgt en de inspiratie die ik daar uit haal is onbeschrijflijk.

Elke stagedag in Zuid-Amerika is een avontuur. Elke weekenddag is een nieuwe kans om de prachtige natuur van Ecuador te ontdekken. Met het jonge en gemotiveerde team dat bestaat uit medewerkers, vrijwilligers en stagiaires is het nooit saai. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn vertrek hier naar toe en durf te zeggen dat ik hier de tijd van mijn leven heb!

Met zonnige en sportieve groeten,

Jacqueline Eissens

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *