Tweedejaars Sportkunde studenten zetten zich in voor Nicaragua

De komende periode gaan alle tweedejaars studenten van de studie Sportkunde per klas met elkaar de strijd aan om een zo hoog mogelijk geldbedrag op te halen voor het sportproject in San Carlos in Nicaragua. Dit gaan zij doen door deel te nemen aan de Runnersworld Speedman Triathlon. Het sportproject is een initiatief van Stedenband Groningen-San Carlos.

De Stedenband is een non-profitorganisatie die, namens de gemeente Groningen, de samenwerkingsrelatie tussen de steden Groningen en San Carlos onderhoudt. De Stedenband wil de omstandigheden waarin de bevolking van San Carlos leeft verbeteren en daarbij kunnen ze meer dan alleen behulpzaam zijn. Er wordt nadrukkelijk een verbintenis gelegd tussen ontwikkelingssamenwerking en het delen van kennis.

Vier pijlers
In het sportproject staan vier pijlers centraal: zwemlessen, de 4 Mijl, buitenschoolse sportactiviteiten en voetbal. De achterliggende gedachte van het sportproject is het bieden van een gezonde en sportieve leefstijl, het creëren van eigenwaarde en leren competitief te zijn. Om deze activiteiten voor de kinderen in San Carlos mogelijk te maken, vragen de studenten jouw steun.

Deelname triathlon
Op zondag 17 juni 2018 zullen alle tweedejaars Sportkunde studenten deelnemen aan de Runnersworld Speedman Triathlon, geïnitieerd door GVAV Rapiditas Triathlon. De start is om 13:10 uur bij Sportcentrum Kardinge.

Om deze sportieve studenten te steunen tijdens de triathlon en een steentje bij te dragen aan het sportproject in San Carlos, kun je doneren via de volgende link: www.geef.nl/nl/doel/stedenband-groningen-san-carlos/acties. Daarbij kun je één klas of één student steunen.

Meer informatie over het sportproject van de Stedenband vind je hier.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *