Terugblik coachingproject AlumniSGM

coaching-825x510

De Alumni Sport Management heeft als doel het netwerk van afgestudeerde sportmanagers, het werkveld van sportmanagement en de opleiding met elkaar te verbinden en daarmee het vakgebied sportmanagement naar een hoger niveau te tillen. Als Alumnivereniging zijnde hebben we vorig jaar een start gemaakt met het project ‘coaching is de sleutel naar succes’. De bedoeling van dit project is dat leden de aspirant-leden (3e en 4e jaars studenten sportmanagement) gaan coachen. Hierbij kunnen de studenten gebruik maken van de kennis, ervaring en netwerk van de afgestudeerde sportmanager. Vorig jaar zijn er verschillende ‘koppeltjes’ gevormd, de één wat succesvoller dan de andere. Een voorbeeld van een succesvol koppel zijn Sandra van Vrijberghe de Coningh en Peter Wiggers.

Peter was destijds honours student en vond het een meerwaarde om ervaring van andere mensen te benutten.  Voorafgaand aan het project kregen de studenten de kans om te kiezen tussen tien beschikbare coaches. Peter twijfelde op dat moment erg over zijn vervolgstudie en was benieuwd naar een mening  van iemand die niet werkzaam was binnen het werkveld sportmanagement. Op dat moment werkte Sandra bij een pensioenfonds en was de keuze voor Peter dus niet zo moeilijk. Peter koos Sandra, niet alleen vanwege haar werkgever, maar ook op basis van  haar kwaliteiten.

Ik vind het leuk dat ik mijn eigen leerervaringen rond de periode waarin je van studie naar werk gaat met iemand kon delen

De eerste persoonlijke ontmoeting vond plaats tijdens een etentje in Utrecht en er was gelijk een connectie, namelijk de opleiding sportmanagement. Na deze eerste afspraak hadden ze aan elkaar laten weten dat ze met elkaar door wilden om samen ‘’ de wereld een beetje beter te maken’’. En hebben ze hierna  nogmaals  afgesproken. De gesprekken  gingen met name over de studiekeuze van Peter, hij twijfelde of hij een reguliere master wilde gaan doen of een specifieke sportmaster. Door het hier samen met iemand over te hebben die er iets verder van afstaat en ervaring in het werkveld heeft, is Peter eruit gekomen: hij koos toch voor een master in de sport: Sportbeleid en Sportmanagement aan de Universiteit in Utrecht.

Tegenwoordig hebben Peter en Sandra nog steeds contact met elkaar via de mail. Sandra vond de ervaring van coach zijn erg positief. ‘Ik vond het leuk dat ik mijn eigen leerervaringen rond de periode waarin je van studie naar werk gaat met iemand kon delen’ laat Sandra weten. Ook Peter vond het een leerzame en leuke ervaring: ‘Ik raad iedereen aan om met mensen uit het werkveld te praten. Hierdoor krijg je een ander inzicht in dingen waarmee je bezig bent, dit is een mooie georganiseerde manier om dit te realiseren’.

Ik vond het leuk dat ik mijn eigen leerervaringen rond de periode waarin je van studie naar werk gaat met iemand kon delen

Wij stelden zowel Peter als Sandra de vraag of ze nog tips hadden voor het komende jaar. Beide gaven ze hetzelfde antwoord: maak gelijk een face-to-face afspraak en laat tussen de eerste en tweede afspraak maximaal vijf week zitten!

Ook dit jaar is de Alumnivereniging weer gestart met het project. Honours studenten hebben zich kunnen aanmelden op de Honours Community dag op 21 november 2014, maar ook andere studenten kunnen contact opnemen met de Alumnivereniging. Meer informatie op de website van de AlumniSGM.

Coaches alumni

Bron foto: goodmancoaching.nl

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *