Europese subsidie voor ‘Sport Physical Education and Coaching in Health’

speach-subsidie

Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen heeft een Europese subsidie gekregen van € 494.000,– voor haar ‘Sport Physical Education and Coaching in Health’ (SPEACH)-project. Van de 406 ingediende aanvragen bij het Erasmus+/Sport programme zijn er 18 toegewezen; waarbij het SPEACH-project 99,5% (van 100%) wist te scoren. Het SPEACH-project levert een belangrijke bijdrage aan het speerpunt Healthy Ageing van de Hanzehogeschool. Lichamelijke inactiviteit is een van de grootste internationale gezondheidsuitdagingen van de 21e eeuw. Tijdens het project worden er onderwijsmodules ontwikkeld op het gebied van het stimuleren van sport en gezondheid. Deze worden in de bestaande opleidingen:  sporttrainer/coach, docent lichamelijke opvoeding en manager sport en gezonde leefstijl ingepast. Het project heeft als doel om via de sportprofessional het bewustzijn en de gewenste gedragsverandering op het gebied van een actieve en een gezonde leefstijl van Europese burgers (kinderen, jonge sporters, volwassenen en ouderen) te stimuleren. Het project loopt van 2015 tot en met 2017. De totale begroting van het project is € 618.000,–, de Europese subsidie bedraagt € 494.000,-

Lichamelijke inactiviteit is een van de grootste internationale gezondheidsuitdagingen van de 21e eeuw

Internationale samenwerking De samenwerking binnen het project is gebaseerd op een uniek consortium van tien partners uit zeven verschillende EU landen variërend van nationale en internationale sportkoepels tot sportbonden en Europese sportuniversiteiten en -opleidingen.* De Hanzehogeschool Groningen is penvoerder, maar zal nauw samenwerken met de EU-opleidingen.

*Syddansk Universitet Odense, Lietuvor sporto universitetas Kaunus, Instituto Politecnico de Santarem, European Network of Sport Science, Education and Employmant, Rio Maior, International Council for Coaching Excellence, Leeds, Real Federacion Espanola de Tenis Barcelona, Vrije Universiteit Brussel, Nederlands Olympisch Comité/Nederlandse Sport Federatie Arnhem, Canterbury Christ Church University.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *