Hoe is het met? Annemieke Bes

Hoe is het met

Deze keer in ‘hoe is het met?’ het verhaal van Annemieke Bes. De Groningse Annemieke Bes heeft de opleiding Sport, Gezondheid en Management gestudeerd aan het Hanze Instituut voor Sportstudies en is in 2009 afgestudeerd aan deze opleiding. Het was een bewuste keuze om voor deze opleiding te kiezen omdat Bes altijd al veel interesse heeft gehad in alles wat met sport te maken had. Annemieke heeft absoluut geen doorsnee carrière gehad. Lees hieronder het verhaal van Annemieke over haar bijzondere passie en een sportcarrière die zelfs tot een Olympische medaille leidde.

Zeilen was altijd dé passie van Annemieke Bes en ze heeft dit ook professioneel gedaan, ze heeft zelfs drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen. In 2004 deed Bes voor het eerste mee aan de Olympische Spelen in Athene, dit deed ze samen met twee andere zeilsters. Het trio haalde een knappe vierde plaats! In 2008 nam Annemieke weer annedeel aan de Spelen in Peking. Deze keer eindigde Annemieke samen met haar medezeilster op het podium, ze veroverden namelijk zilver achter het Britse team. Vier jaar later volgde Bes haar deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Deze keer nam mee aan het matchrace onderdeel samen met twee andere zeilsters. Het trio strandde in de kwartfinale tegen Australië en eindigde het toernooi als achtste.

Het afgelopen jaar maakte Bes deel uit van de voorselectie van Team SCA. Dit is het Zweedse jacht dat deelneemt aan de Volvo Ocean Race 2014-2015 met een volledig vrouwelijke bemanning. Oceaan zeilen is een compleet andere discipline dan het Olympische Zeilen. Helaas viel Bes af voor de definitieve selectie in de Volvo Ocean Race. ‘Voor mij was dit een hele mooie uitdaging waar ik veel van geleerd heb’, zo laat Bes weten.

Op dit moment is Bes bezig om zich te oriënteren op het opstarten van een veelzijdig eigen bedrijf op het gebied van sport

Op dit moment is Bes bezig om zich te oriënteren op het opstarten van een veelzijdig eigen bedrijf op het gebied van sport. De bedoeling is dat Annemieke zich aan gaat bieden als professioneel zeilster aan verschillende zeil- projecten. Daarnaast wil Bes goede begeleiding aanbieden op het gebied van zeil coaching, zowel kracht als conditie. Een ander aspect dat Annemieke aan wil bieden zijn presentaties en clinics op het gebied van wedstrijdzeilen. Later wil Bes hier nog voedingsadvies en personal training aan toe voegen.

Mijn droom is om zo lang mogelijk het kan geld te verdienen met waar ik het liefste mee bezig ben: sport!

Als laatste vroegen we Annemieke wat haar droom is op langere termijn, hierop antwoordde ze het volgende: ‘Mijn droom is om zo lang mogelijk het kan geld te verdienen met waar ik het liefste mee bezig ben: sport!’.

BOCOG Revealing design of Beijing Olympic Medals

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *