Inspirerende ‘bazaar’ als aftrap van de Communities of Practice

sgm-bazaar-2

De Communities of Practice zijn inmiddels een aantal weken aan de slag. In de eerste twee weken is er intensief gewerkt om elkaar te leren kennen, gezamenlijke doelen te formuleren en per community een manier van werken te creëren. Daarnaast was het zaak om de persoonlijke ontwikkeling verder vorm te geven. De resultaten van deze intensive weeks werden gepresenteerd tijdens een creatieve bazaar op 19 februari, waarbij elke CoP een eigen marktkraam inrichtte om te laten zien welke plannen zij hebben. Het resultaat: inspiratie, sociaal leren en creativiteit!


Onze nieuwe communities hebben de volgende producten gerealiseerd tijdens de intensive weeks:

  • Concept map: op welke (sub)thema’s wil de CoP zich focussen, kennis ontwikkelen en welke output zal er worden gegenereerd?
  • Groepsdoelen: aan welke kerntaken en competenties zal binnen de CoP gezamenlijk worden gewerkt?
  • Bronnen: hoe worden professionals en experts betrokken? Hoe wordt er verbinding gemaakt met onderzoekers in de KennisWerkPlaats van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap? Hoe wordt verbinding gemaakt met andere CoP’s? Hoe wordt literatuur gedeeld? etc.
  • Werkwijze: hoe gaan de werkzaamheden van de CoP vormgegeven worden: afspraken, meetings, intervisie, peer-assessments, etc.

SGM Bazaar 3

Daarnaast heeft de student ook gewerkt aan de individuele doelen voor de laatste anderhalf jaar van de studie:

  • Professioneel portfolio: de student presenteert zichzelf op professionele wijze aan het werkveld.
  • Self-assessment: de student weet welke kerntaken en competenties nog ontwikkeld moeten worden.
  • Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP): de student maakt een plan om alle kerntaken en competenties in anderhalf jaar naar het juiste niveau te krijgen.
  • Projectcontract: voor de eerstvolgende stage is een concreet projectcontract opgezet.

Naast de stage gaan studenten binnen de CoP aan het werk met inhoudelijke sessies, het maken van een literature review op een voor hun stage relevant thema en met het delen van de opgedane kennis en ervaringen. Dit eerste resultaten hiervan zullen gepresenteerd worden tijdens de tweede bazaar op 2 april.

Kijk hier voor de foto’s van de eerste CoP bazaar.

SGM Bazaar

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *