Instituut voor Sportstudies ondersteunt JOGG gemeenten in Drenthe

JOGG Drenthe3

Onze opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen ondersteunt sinds september van dit jaar tien JOGG-gemeenten in de provincie Drenthe bij de implementatie en uitvoering van JOGG. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is een landelijke initiatief van het Convenant Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Tweede, derde en vierde jaars SGM studenten vormen samen een JOGG-team die de JOGG-regisseur in de gemeente ondersteunt bij de implementatie van de JOGG aanpak. Op deze wijze zijn inmiddels tien JOGG-teams bestaande uit 4-5 studenten actief binnen JOGG-Drenthe. Naast SGM studenten zullen ook andere studenten van de Hanzehogeschool afkomstig van opleidingen als Voeding en Diëtetiek en Toegepaste Psychologie betrokken worden.

JOGG Drenthe1

De samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, Instituut voor Sportstudies, gemeenten in Drenthe/Drenthe Beweegt en de GGD Drenthe richt zich op twee belangrijke pijlers: –    ondersteuning bij ontwerp en uitvoering van de JOGG-pijlers en haar activiteiten; –    ondersteuning bij de wetenschappelijke begeleiding en evaluatie. Met deze laatste pijler is het allemaal begonnen. Om te kijken of de JOGG-aanpak in Drenthe succesvol is, is monitoring van de activiteiten van groot belang. Studenten gaan hierin een belangrijke rol spelen. De GGD Drenthe coördineert deze monitoring in samenwerking met het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap. De samenwerking resulteert in een grootschalige ondersteuning van de JOGG-gemeenten door de inzet van studenten, waardevolle werkplekervaringen voor studenten en unieke samenwerking op lokaal en provinciaal niveau. En levert een belangrijke bijdrage aan de realisatie van Healthy Ageing in Noord Nederland. Gezamenlijk proberen we JOGG in Drenthe tot een succes te brengen. Succes vertaalt zich in het realiseren van een stijging van het aantal jongeren (0-19) op gezond gewicht , doordat iedereen in de wijk zich inzet om de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Comments
  1. h.w.slender@pl.hanze.nl'5 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *